За кого Ви проголосуєте на виборах чернівецького міського голови 25 травня?

Щоби взяти участь в Інтернет-голосуванні, авторизуйтесь через мережі ВКурсі.ком, «ВКонтакте» або «Facebook». Опитування проводиться за ініціативи Громадської організації «Буковинський центр». Результати Інтернет-голосування не слід вважати репрезентативними.

Запрошуємо також долучитись до online-опитування «За кого Ви проголосуєте на президентських виборах 25 травня?»

49 коментарів

Святослав Вишинський
На позачергових виборах чернівецького міського голови 25 травня 2014 р. підтримаю кандидатуру Петра Олексюка.
Святослав Вишинський
… Завершення «ери Федорука», помножене на суспільні трансформації останніх років, означає скору ротацію представницьких «масок» місцевих еліт, а з тим і зміну політичної повістки.
У додатку: стаття «Мерські перегони: «оглядини» кандидатів» для газети «Версії».
Святослав Вишинський
Кандидати на посаду чернівецького міського голови Ростислав Шерстюк і Василь Забродський знялися з виборів:

Михайло Шморгун
Я був студентом, коли молоді Олексюк, Горук інші хлопці і дівчата піднімали студентство на помаранчеву революцію в Чернівцях. Я їм вірив.
Час совків пройшов. Агітую за Олексюка всіх своїх друзів… Готовий сперечатися)
Максим Марко
Каспрук
Останній раз відредаговано
Алік Семенюк
Я би хотів чути що вони готові зробити для нашого міста, меньша пловина уже були депутатами міської ради і нічого вони не робили для міста чесно кажучи я не бачу господаря
Максим Волошин
Гідний кандидат Петро Олексюк.
Владислав Украинец
Олексюк — порядна, здравомисляча та енергійна людина, і головне, за ним не має шлейфу. Віддамо голоси за нове обличчя, яке змінить Чернівц на краще!
Михаил Шкурей
Владе, порядність та відсутність шлейфів це добре, але мер міста це не армійський політрук і цих чеснот замало. Хочеться бачити чесного, відданого громаді фахівця. Хоча, власне до мого ідеала мера Чернівців не дотягне навіть клон зібраний із всіх кандидатів.
Влад Король
Хто такой Олексюк?
Максим Волошин
Це він пропонував фінансово утримувати пів року 2-х беркутівців, які б перейшли на сторону народу
Ярослава Максимюк
Назар Горук? Він наче збирався брати участь в виборах.
Святослав Вишинський
Всупереч очікуванням, Назар Горук так і не подав документів до виборчої комісії.
Альберт Комарі
Я особисто голосуватиму або за Каспрука, або за Забродського
Елена Огородова
?????? Удивительное сочетание!))))
Альберт Комарі
Нє, не вже поприкалуваться тут не можна! ;)
Oksana  Kosmenko
Дивно, бачити, що люди пишуть про Олексюка, як про месію для Чернівців… Більша чатина чернівчан ніколи і не чули хто це такий… Знаю, особисто Петра, та до мера Чернівців йому далеко…
Ігор Гамаль
А хто тоді ваш кандидат?
Святослав Вишинський
До теми про логіку голосування за громадських кандидатів — текст «Олег Десятов как зеркало украинской революции».
Елена Огородова
Мне понравилась Ваша ссылка)) Фраза: «Поэтому за ...(имя)… можно голосовать не по любви. Не сердцем. А из циничного расчета.» соответствует моему отношению к любым выборам.
Всегда «добивал» вопрос: «Ты за кого?». Есть заповедь «не сотвори себе кумира».
Логика моя проста. Кандидаты, которые баллотируются, преследуют цели о которых никогда не скажут вслух (либо заработать, либо лоббировать чьи-то интересы, либо потешить своё самолюбие и т. д. кто как, альтруистов и «идейных» почти нет) Если они циничны в своих целях, то почему я должна быть сердцем и душой за кого-то? Голосуя «за», буду стараться быть прагматиком.
Святослав Вишинський
Про це також говорить політтехнолог Сергій Гадай: ставитись до політиків цинічно (тобто: максимально реалістично) і, як виборці, в першу чергу _використовувати_ їх у своїх громадських інтересах.
Oksana  Kosmenko
Я особисто буду голосувати за Каспрука…
Ігор Гамаль
Вам подобається Андрій Садовий як мер (Львів)?
Светлана Исаченко
Вишинський! Таке опитування — це не цікаво. Давай влаштуємо тоталізатор! Тільки не віртуальний — конкретний!
Святослав Вишинський
На одному із засідань Чернівецького медіа-клубу місяць тому журналісти вже робили ставки на кандидатів. Правда, без грошей.
Останній раз відредаговано
Светлана Исаченко
Ну, ми ж дорослі люди — які фанти? Граємо на гроші. Ставлю $200 на Михайлішина. Ставки можна збільшувати. Словом, виписуй правила і збирай банк.
Віктор Довганич
Ставлю 500 шо не Каспрук.
Михаил Шкурей
Перепрошую що вмішуюсь в Вашу грунтовну дискусію, але Ви не в казино і не в гральних автоматах, Ви на форумі який читають люди які хочуть донести свою думку стосовно частини свого майбутнього — мера міста Чернівці. Мабуть ви засмучені — ваш кандидат та любитель азартних ігор вже зняв свою кандидатуру.
Светлана Исаченко
Михайле! Ви серйозний молодий чоловік. Чудово! А де тут на цьому форумі думки? Стосовно кандидатів і особливо — стосовно Вашого щасливого майбутнього? Кілька захоплених вигуків про Олексюка, який і не намагається донести чернівчанам свої ідеї, свою програму діяльності, взагалі своє бачення розвитку міста, ніби йому чхати на Чернівці і чернівчан. Не видно, щоб молоді люди, Ви, приміром, зі свого боку також прагли сказати щось розумне. Але щоки Ви особисто умієте гарно надувати. Аби тільки кульки не луснули від зайвого тиску, Михайле! То що ж з думками?
Святослав Вишинський
Як не дивно, на цих виборах програми таки почали озвучувати і пропагувати — нехай і не надто активно. Див., зокрема, список проектів «Буковинського центру», Петра Олексюка, Руслана Цаплюка і Віталія Михайлішина. Щось конкретніше, щось — загальніше, але тенденція намітилась. Можливо, вже на наступних виборах конкуруватимуть не обличчя, а ідеї. Хоча не слід забувати, що мрії — одне, а здатність їх утілити — інше.
Светлана Исаченко
Щодо останньої (за місцем розташування винятково!) твоєї поради про мрії — окремо, їх втілення — окремо, то повір, я це вже чудово знаю! Мені, звичано, дуже прикро, що я порушила Ваш глибоко ідейний і нечувано змістовний обмін думками своєю пропозицією виборчого тоталізатора. і до глибини душі Михайла Шкурея (глибина, на щастя, не з, ясована) цим образила його. Але бігме — у нашому геріатричному пансіонаті веселіше і дискусійніше, аніж на вашому молодіжному форумі.
Святослав Вишинський
Ваша ідея цікава, але, на жаль, не входить до сфери офіційної діяльності ГО «Буковинський центр». З останньою тезою цілком погоджуюсь.
Михаил Шкурей
Дякую за «молодого чоловіка», вже давненько не чув цього, дякую. А з паном Олексюком не знайомий, тому не можу судити чи чхати йому на нас з Вами. Правда злі язики кажуть що він не байдужий до міських проблем, хоч і абсолютно не кваліфікований в цьому.
Стецько Павло
Особито знаю Олексюка і голосуватиму за нього. Так, він не має досвіду управління корумпованими муніципальними органами. Можливо це й мінус, але для мене зовсім не очевидний. Краще п'ять років помилок, ніж 50 років саботажу.
Светлана Исаченко
Павле! Як я Вам заздрю — по-білому! Ви особисто знаєте Олексюка! Яке Вам щастя випало! А ось я не знаю. Взагалі мало що про нього знаю — його команда напередодні виборів розповідає і розсилає якісь там казочки, оповіданнячка. Мої знайомі (розумніші за мене люди!) його також не знають. Мої діти та їхні друзі — теж запитують: а хто це, що він пропонує Чернівцям? вони вже в такому віці, що казочки я їм переповідади не можу. тому я Вам щиро заздрю, Павле! То ж розкажіть, прошу, який він — Олексюк?
Khalavka Yuriy
Пані Світлано, якщо ви витратили час на кілька коментарів тут, то сподіваюсь, зможете знайти сторінку Олексюка в фейсбук і прочитати там все уважно. Адже виборець який сам не шукає інформацію про кандидатів не може похвалитися і свідомим вибором. Принагідно нагадую, що завтра Петро буде на дебатах від обласного радіо, з 18-15.
Євген Токарюк
На жаль чернівецький виборець еволюціонує дуже повільно, і багато будуть голосувати по принципу «я за А, лиш б не Б». І таке буде, поки вибори мера не зроблять в 2 тури, і поки кандидати максимально не віддаляться від політичних партій і спонсорів
Чому я не вірю в в перемогу «3-ї сили» на цих виборах:
1.) тому що її було «злито» в 2010. Де зараз товариші Сеничак і Максимюк? По логіці саме вони мають бути лідерами на цих виборах. Вони мали б бути одними з неформальних лідерів громади ці 4 роки.
1. Федорук — 62% — не приймає участь (депутат ВР)
2. Забродський — 10% — не приймає участь (знявся)
3. Сеничак — 5,07%
4. Максимюк 4,82%
2.) Банально брак інформації про кандидатів. 9 з 10 чернівчан не назве жодної тези програм Ткачука/Олексюка і т.д., практично нічого не знають про них.

За такої ситуації більш схильний голосувати за Каспрука, як противагу Міхайлішину (за якого ще 2 роки назад проголосувало 34%!)
Якщо вибори були б в 2 тури, віддав б голос Олексюку, але на сьогодні в 1 тур, він Міхайлішину не конкурент. Поки що… )
Khalavka Yuriy
От ми зустрічаємося щодня з виборцями і майже половина з них не знає навіть про те, що за тиждень будуть вибори мера, а ви кажете, що програм не знають!
Михаил Шкурей
Я проголосую за Вячеслава Кишлярука. Фахівець своеї справи. Тривалий час працював головним архітектором міста. Знає проблеми Чернівців та має досить прагматичну програму поступового виходу із міського колапсу. Я впевнений що на цьому етапі буде дуже важливо — згуртувати людей та закласти правильний фундамент майбутнього процвітання Чернівців. Місту потрібен досвічений, чесний перед собою та людьми мер. Впевнений, дивлячись на список кандитатів цих виборів, Кишлярук — найкращий вибір.
Nataliia Gapii
Жодного достойного кандидата.
Святослав Вишинський
Перепрошую: а Ви самі чого достойні? Критика кандидатів з висоти Вашого польоту, вочевидь, передбачає виключну компетентність у ролі виборця? За такої логіки: чому досі не балотуєтесь Ви? Позиція компетентного та активного громадянина передбачає волю брати управління у власні руки — якщо ніхто інший виявляється на це неспроможним. На наступних виборах гарантовнао чекати на Вашу кандидатуру?
Светлана Исаченко
Святославе! так з гарними дівчатами не розмовляють! Якщо Наталія сказала «жодного достойного кандидата», так і є, змирись! Ще, з висоти свого життєвого досвіду, дозволю собі дати відповідь на твоє перше запитання. так от — жінка завжди достойна більшого! Нерозуміння цієї простої істини зробило душевним калікою не одного чоловіка…
Святослав Вишинський
У нас 20 років «жодного достойного кандидата». Може, тоді не в кандидатах проблема, а в нас? Або прагматично вибирати з тих, хто є, або самим заступати їхнє місце. Ідеальних кандидатів не існує.
Светлана Исаченко
Цілковито згідна! Мені цікаво було б послухати розумну людину, яка б дала пояснення цьому чернівецькому феномену: чому 20 років жодного достойного кандидата?! Думаю, треба шукати серед спеціалістів на Мусоргського. в тому сенсі, що це якесь психологічне явище. Хіба ні?
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Безініціативність та патерналізм.
Olga Hadzhala-Odudenko
Пана Олексюка, як не дивно, спонсорує Богомолець… Я за Мельничука — це гідна людина, з досвідом та чіткою громадянською позицією. Не розумію тих, хто підтримує пана Каспрука, адже це не військова таємниця, що він небайдужий до горілочки, а це, погодьтесь, вагомий аргумент не на його користь.
Сергій Янушевський
Думаю моя позиція відома, голосую за Каспрука. До 15 року побачимо, як людина себе проявить.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте